Primăria Sectorului 3 revine cu o actualizare a stadiului în care se află
lucrările complexe de consolidare seismică și renovare energetică de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș”.
În funcție de particularitățile fiecărei unități școlare, soluțiile vizează acele puncte vulnerabile găsite la expertizarea clădirii. În cazul școlii „Nicolae Labiș”, pe lângă modernizare și creșterea performanței energetice s-a constatat că sunt necesare inclusiv intervenții pentru consolidarea seismică.
„Suntem în ultima săptămână înaintea începerii anului școlar, iar o serie de lucrări începute la unitățile de învățământ din sector sunt aproape de finalizare. Se lucrează în ritm alert, însă avem și situații particulare în care complexitatea intervențiilor modifică factorul timp. De exemplu, corpul vechi al școlii Nicole Labiș a necesitat mai mult decât reabilitare, a necesitat consolidare, întrucât clădirea era încadrată la risc seismic I și risca să cadă în caz de cutremur. Au fost consolidați stâlpii, pereții, se execută acolo o lucrare amplă care s-a întins pe o perioadă mai lungă de câteva săptămâni. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar lucrările au fost absolut necesare. Constructorul ne asigură că în luna octombrie corpul gata reabilitat și consolidat va fi redat elevilor. Avem noroc cu noul corp de clădire care a dublat capacitatea școlii. Ne dorim școli cât mai sigure și bine echipate conform standardelor actuale, care să ofere condiții moderne pentru elevii noștri”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
Infrastructura școlară din Sectorul 3, într-un amplu proces de modernizare
Primăria Sectorului 3 urmărește consecvent graficul lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii școlare. Unitățile de învățământ din Sectorul 3 beneficiază, prin finanțare PNRR, de un întreg proces de renovare aflată în diferite stadii de desfășurare, în funcție de amploarea lucrărilor.
Programul demarat de Primăria Sectorului 3 atât pentru școli și licee, cât și pentru grădinițe și creșe urmărește reducerea substanțială a costurilor cu energia electrică și termică în unitățile de învățământ, dar și creșterea nivelului de confort al copiilor în sălile de clasă.
Creșterea gradului de participare a elevilor la procesul educațional
De asemenea, reamintim că infrastructura școlară din Sectorul 3 este într-un proces alert de îmbunătățire și extindere prin construirea unor complexuri sau corpuri de clădiri noi.
Serviciul Presă