Proiectul „Carnet de navigator pe internet”, finanțat de Primăria Sectorului 3, se va finaliza pe 28 noiembrie cu o conferință-dezbatere și o ceremonie de premiere a participanților.
Conferința va reuni specialiști IT și cybersecurity, profesori și elevi care au participat la atelierele desfășurate în cadrul proiectului, din trei licee din Sectorul 3: Alexandru Ioan Cuza, Dante Alighieri și Hyperion.
Cum va decurge evenimentul care marchează finalul proiectului
La dezbaterea finală vor fi prezentate rezultatele proiectului și vor fi punctate concluziile, cu accent pe modalitățile prin care elevii pot evita pericolele pe internet. Se va discuta, de asemenea, despre oportunitățile pe care domeniul siguranței pe internet le oferă tinerilor.
Toți elevii care au participat la proiect vor primi diplome de participare, în semn de recunoaștere a parcurgerii atelierelor și dezbaterilor, a manualului și caietului de lucru.
Carnetul de navigator pe internet, acces către resurse de formare
În plus, elevii care au participat la tabăra de lucru din cadrul proiectului vor primi mult așteptatul și râvnitul „Carnet de navigator pe internet”. Dincolo de semnificația simbolică, carnetul de navigator conține două coduri QR:
Astfel, carnetul de navigator pe internet deschide drumul către o carieră în domeniul IT celor interesați de cybersecurity. În urma absolvirii cursului, elevii care vor realiza la testul final un punctaj peste 70% vor obține o certificare internațională CISCO.
Parcursul proiectului, pe scurt
Proiectul „Carnet de navigator pe internet” a debutat în luna iunie, fiind realizate parteneriate cu trei unități de învățământ din Sectorul 3: Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Dante Alighieri și Liceul Teoretic Hyperion. Tot în cadrul proiectului au fost concepute și publicate două resurse informative, pe baza cărora elevii pot lucra atât individual, cât și la școală, împreună cu profesorii, pe teme de siguranță și etică pe internet:
Pe parcursul lunii octombrie, au avut loc ateliere și dezbateri în cele trei licee partenere. Formatorii proiectului au lucrat cu elevii și au dezbătut diverse teme din domeniul IT, legate în special de comportamentul în mediul online. În timpul atelierelor, au fost realizate aplicații practice, jocuri de rol și au fost analizate exemple în care anumite situații sau acțiuni pe internet pot deveni riscante sau pot duce la agresiuni de tip cyberbullying. În perioada 7-10 noiembrie, 12 elevi selectați pe durata cursurilor au participat la trei ateliere intensive de lucru, în cadrul unei tabere.
Proiectul „Carnet de navigator pe internet” este desfășurat de Asociația Culturală Flower Power și finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.
Serviciul Presă