Apartenența la o comunitate se învață de mic: „Suntem o echipă!” Proiect pentru 750 de preșcolari din Sectorul 3

25.07.2024

Primăria Sectorului 3, Asociația My Community și Grădinițele nr. 88, 187 154 și 211 vor face echipă, în perioada 29 iulie-9 august, într-un proiect pentru promovarea identității naționale.

Elemente de identitate națională, pe înțelesul preșcolarilor

Proiectul „Suntem o echipă!” (ediția a IV-a) aduce în prim plan elemente de identitate națională: tradiții și obiceiuri naționale care ne definesc și ne diferențiază ca popor, în contextul globalizării actuale. Cei mai mici membri ai comunității le vor cunoaște prin joc și pe înțelesul lor.

Ateliere de dans, arte vizuale și abilități practice

Astfel, peste 750 de preșcolari vor participa gratuit la 168 de activități tematice în Grădinițele nr. 88, 187, 154 și 211 din Sectorul 3. Timp de două săptămâni, copiii din grădinițe vor participa la ateliere de dans, arte vizuale și abilități practice, desfășurate sub forma unor șezători. Prin intermediul acestora, se promovează atât dansul, cântecul și portul popular, cât și elemente de artă artizanală. Cei mici se vor familiariza cu elemente ale artei populare și vor fi încurajați să creeze propriile obiecte artizanale (linguri de lemn personalizate, păpuși confecționate din ațe, cocarde, desene cu motive tradiționale).

Spiritul apartenenței la o comunitate se educă

Prin mersul la grădiniță, copilul face primul pas spre integrarea în colectivitate. Este momentul în care începe să înțeleagă apartenența la un grup, la o comunitate. În acest context, vârsta preșcolară este momentul ideal pentru expunerea copilului la elemente de identitate națională, prin intermediul jocului și al activităților recreative adaptate vârstei.

Dezvoltare personală

În paralel, preșcolarii vor avea parte de: dezvoltarea capacităților motorii, orientarea către lucrul în echipă, încurajarea exprimării prin artă, creșterea stimei de sine, dezvoltarea gustului estetic, gestionarea emoțiilor într-un mod constructiv și stimularea creativității.

Proiectul „Suntem o echipă!” este inițiat de Asociația My Community

și finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri nerambursabile de la bugetul local.