Festival urban de baschet 3x3 în Sectorul 3! România se duelează în Liga Națiunilor

26.06.2024

Sectorul 3 a fost ales pentru al treilea an consecutiv ca loc de desfășurare pentru „FIBA 3x3 Youth Nations League”. O etapă a competiției europene de baschet 3x3 dedicată echipelor de tineret va avea loc în perioada 5-7 iulie, la ParkLake Shopping Center. Proiectul este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

De-a lungul celor trei zile de competiție, echipele naționale ale României, atât la masculin cât și la feminin, se vor duela cu cele ale Cehiei, Germaniei, Ungariei, Spaniei și Turciei. Miza este calificarea la turneul final al Campionatelor Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret.

Partidele vor avea loc pe terenul amenajat la interior, în ParkLake Shopping Center, iar accesul la eveniment este gratuit. Fanii sunt așteptați să susțină echipele tricolore și să se bucure de o generoasă zonă a suporterilor. Aceasta va fi amenajată în aer liber, pe aleea de acces către parcul IOR.

Jocuri și concursuri cu tematică baschet, care vor promova mișcarea în aer liber, un adevărat maraton al premiilor, activități pentru toți membrii familiei, muzică non-stop și multe alte surprize sunt pregătite pentru a-i întâmpina pe cei pasionați de baschet în special și de sport în general.

Germania, medaliată cu bronz la Mondialele de tineret din 2023 la masculin, Cehia, locul cinci în aceeași competiție, și Spania, locul trei în finala Nations League anul trecut la feminin, sunt principalele favorite ale competiției în care spectatorii vor avea ocazia să urmărească viitoarele staruri olimpice ale acestei discipline. De remarcat că baschetul 3x3 este prezent începând cu ediția Tokyo 2020 în programul Jocurilor Olimpice.

În pauzele dintre meciuri, terenul central va găzdui momente de entertainment oferite de artiști ai Circului Metropolitan București și trupe de street dans, dar și multe concursuri cu premii. Spectatorii care doresc să participe la eveniment însoțiți de animalul de companie sunt bineveniți, ParkLake Shopping Center fiind pet-friendly.

Zilnic, programul evenimentului va fi între orele 14.00 și 21.00.

Evenimentul este organizat de Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet în colaborare cu ParkLake Shopping Center și este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Click pentru a deschide imaginea