sector 3
Presă

Experiență unică în România! Parteneriat de succes pentru formare profesională în gastronomie,  la nivel internațional

11.03.2024
Experiență unică în România! Parteneriat de succes pentru formare profesională în gastronomie,  la nivel internațional

 

                                   

 

          Primăria Sectorului 3, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” și Institutul Culinar „Disciples Escoffier” au semnat un protocol de colaborare, pe 8 martie. Parteneriatul aduce plus valoare învățământului dual, prin aprofundarea studiilor în gastronomie.

            Este o experiență unică în România în urma căreia se va face transferul de know how pe tot ce înseamnă bucătărie clasică și gastronomie bazate pe metodele Auguste Escoffier. Această experiență va fi transmisă tuturor liceelor de specialitate din țară. La final cei mai buni cursanți vor avea șansa de a face practică în restaurante cu stele Michelin conduse de Martin Berasategui. Numărăm 12 stele Michelin acumulate în cinci restaurante.

 

Cine a participat la evenimentul prin care s-au pus bazele parteneriatului

          Evenimentul s-a desfășurat în prezența directorului pedagogic al institutelor Escoffier- Serge Robin, a directorului Institution Notre-Dame La Riche- Phillippe Couloigner și a chef cuisinier „Echarppe rouge”- Frederic Poutet. Inspectorii au fost desemnați de Ministerul Educației din Franța să participe la examinarea cursanților institutului care au finalizat nivelul avansat Escoffier, curs de specializare în gastronomia franceză.

          Cu această ocazie, s-au înmânat diplome cursanților care vor pleca în stagiul de practică în restaurantele cu stele Michelin.

 

Ce oportunități oferă Institutul Culinar „Disciples Escoffier”

          Institutul Culinar „Disciples Escoffier” oferă oportunitatea tinerilor de a urma programul de formare profesională în meseria de bucătar format pe trei niveluri de studii în gastronomie: basic, intermediar și avansat. La absolvirea acestora, tinerii cursanți vor obține o diplomă acreditată de Ministerul Educației din Franța și vor deveni profesioniști în domeniul gastronomiei. Pregatirea le oferă posibilitatea de a obține un loc de muncă în țară sau în străinătate, cu un salariu între 3000 și 5000 de euro. 

 

Despre Institutul Culinar „Disciples Escoffier”

Institutul „Disciples Escoffier” este singurul specializat în studii superioare până la doctorat în gastronomie, fiind acreditat de Ministerul Educației din Franța.

Datorita metodei unice Auguste Escoffier, acesta face parte dintre cele mai prestigioase institute culinare din lume: Cordon Bleu sau Feranddi. Dupa trei ani de activitate, institutul se bucură de o recunoaștere internațională și formează profesional elevi din Grecia, Italia, Elveția, Anglia și Franța.

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro

 

Click pentru a deschide imaginea